Hagestell og hagearbeid

Lier Planteland kan hjelpe deg med hagearbeid!

Trenger du hjelp til beskjæring, klippe plenen, legge ferdigplen og sedum-matter, plante hekk, beplanting i skråninger, lage vakre blomsterbed, etc?

Lier Planteland tilbyr hagearbeid for private hager og borettslag.

Vi tilbyr gratis befaring samtidig som vi gir fastpris på alle typer oppdrag, hvis ønskelig. Slik kan du være trygg på hva sluttsummen blir.

Vi samarbeider med et anleggsgartnerfirma som gjør alt av grunnarbeid, graving, kantstein, skifer – de lager trapper, legger brostein, anlegger hagedam eller mur.

På Lier Planteland har vi 20 års branseerfaring, inkludert hagearbeid. Vi er kvalitetsbevisste og har mange gode referanser.

Hos oss er det ingen skjulte kostnader: Vi har oversiktlige pakkepriser for alle våre tjenester.

Ta kontakt på post@lierplanteland ved interesse!

  Tips & Triks

  Visste du at den beste måte å vanne midt på sommeren og senere er med kanne eller slange direkte på røttene, dette for å unngå soppsykdommer og råte som florerer, på folkemunne kalt hundedagene?

  Husk gjødsel, ellers vil veksten stagnere og blomstene bli færre og mindre.

  Når telen har gått fra jorden og faren for nattefrost er over, er det på tide å beskjære rosene.  Det er fristende å klippe så fort man føler våren er i anmarsj, men man bør vente. Om rosene beskjæres før telen har gått, tørker såret ut og rosen kan dø. De ny klippet grenene er sårbare overfor frost. Får vi frostnetter i april, noe som ofte forekommer, kan de sette de mer sensible rosesortene tilbake. Enkelte robuste sorter tåler imidlertid å skjæres selv om det kommer et par frostnetter i ettertid.

  Ha gjerne planter med mye nektar slik at humlene trives, som for eksempel krokus, stemorsblomst, lyng, prydkirsebær og frukttrær.

  Den mest økonomiske vanning gjør man med svetteslange. Du legger slangen ut mellom plantene så vannet siver ned i jorda.

  Visste du at visne blomster må knipes av for at planten skal fortsette å blomstre? Dette er ikke bare for å holde blomsten pen og vakker, men fordi den går i frø hvis man ikke kniper de visne av og da stopper blomstringen.

   

  Det er viktig å sjekke at plantene kan tåle å være i den herdighetssone du bor i. Sjekk herdighetskartet her: http://www.hageselskapet.no/klimasonekart/